Ook uw inventaris laten taxeren is verstandig

Het vervangen van uw inventaris kost veel geld. Want uiteindelijk is de waarde, vaak hoger, en heeft u meer spullen dan u denkt. Het is daarom van belang om exact, en met regelmaat, te weten wat de waarde is van uw inventaris. op deze manier weet u precies wat u krijgt uitgekeerd bij schade! 

Want met een verzekeringstaxatie uitgevoerd door de specialisten van Spijker Taxaties voorkomt u vervelende discussies achteraf met uw verzekeraar.


Weet u welk bedrag u ontvangt bij schade aan uw inventaris?

Waarom een inventaris taxeren?

Waarderingsgrondslag

De waardegrondslag voor het verzekeren van inventarissen en huurdersbelangen is de nieuwwaarde of vervangingswaarde. Dit is het bedrag dat bij schade nodig is om een gelijkwaardig alternatief te kunnen kopen.

Dagwaarde

Zonder taxatierapport geldt doorgaans een uitbetaling op basis van de dagwaarde, wanneer deze minder is dan 40% van de nieuwwaarde. Dus naarmate de inventarissen ouder worden, zal de hoogte van de uitkering steeds lager zijn.

Bij een schade moet u vaak in één keer veel zaken nieuw aanschaffen. De ervaring leert dat dit bedrijven snel in financiële moeilijkheden kan brengen als er geen aanzienlijke financiële reserves zijn.

Vervangingswaarde

Bij Spijker Taxaties is ons uitgangspunt altijd de vervangende nieuwwaarde. Zo betaald u nooit te veel premie voor uw verzekering en bent u gegarandeerd van een juiste dekking.

De voordelen van een vaste taxatie

  • Onderverzekering en oververzekering zijn uitgesloten 
  • De waarde ligt vast, hierover is geen discussie mogelijk
  • U kunt precies aantonen wat er verloren is gegaan 
  • Geen afschrijving over het getaxeerde bedrag, ongeacht de leeftijd 
  • De getaxeerde waarde wordt uitgekeerd, zodat de schade kan worden hersteld 
  • Snelle afhandeling van de schade omdat waarde vastligt 
  • Onze taxatierapporten voldoen aan de eisen van alle verzekeraars
Jan-willem van 't Spijker - eigenaar Spijker Taxaties

WAAROM SPIJKER TAXATIES

Wat onderscheid Spijker Taxaties

Wij onderscheiden ons van andere organisaties omdat we, voor u, dat stapje meer zetten. U krijgt extra service en ondersteuning, wat voor ons de standaard is. Een (her)taxatie is altijd weer een geregel maar met Spijker Taxaties wordt u ontzorgd en bij ons staat u op 1! Dit is voor ons duidelijk Spijker Taxaties.

hub

Volledig onafhankelijk

question_answer

Transparante communicatie

find_in_page

Geen addertjes onder het gras

Taxatie experts voor de inventaris- en opstal verzekering

Spijker Taxaties is een deskundig en onafhankelijk taxatiebureau dat landelijk opereert. We verzorgen inventaris en opstal taxaties voor verzekeringsdoeleinden conform art. 7:960BW. Onze specialismen zijn het bepalen van de herbouwwaarde van bedrijfsgebouwen en woningen alsmede de (vervangende) nieuwwaarde van bedrijfsinventarissen en machinerieën, huurders- en eigenarenbelang. We doen dit voor bedrijven, particulieren, tussenpersonen en volmachtbedrijven. Sinds 2007 geven we taxaties af die voldoen aan de richtlijnen van de Verenigd Register-Taxateurs VRT.

Gecertificeerd VRT taxateur sinds 2007

Laat u zich nu nog verrassen bij schade?

Neem nu vrijblijvend contact op voor een inventaristaxatie