Taxatie appartementen-
complex voor VvE

Als objectieve taxateur stellen wij de herbouwwaarde vast voor uw opstalverzekering. Ook voor Verenigingen van Eigenaren verzorgen wij specialistische taxatierapporten.

Een VvE is verplicht om een opstalverzekering af te sluiten conform de Appartementswet uit 1951 voor het gehele appartementencomplex. Om de 6 jaar bekijken en beoordelen we het complex opnieuw om een accurate herbouwwaarde vast te stellen voor uw opstalverzekering. Zo bent u verzekerd van een dekkende uitkering bij schade aan het gebouw, of een gedeelte daarvan. Zo weet u zeker dat uw premie past bij de waarde van het gebouw, u betaald dus niet te veel maar ook niet te weinig.

En als VvE bestuurder sluit u zich met een up-to-date taxatierapport uit van privé aansprakelijkheid.

Weet u welk bedrag u ontvangt bij schade aan het appartement-
complex?

Waarom een opstal taxeren?

De waarde van een pand, oftewel een opstal, is vaak lastig vast te stellen. Spijker Taxaties is hier sinds 2007 in gespecialiseerd. Er is dan ook een groot risico op onder- en oververzekering bij een opstalverzekering. Vaak wordt er niet goed de tijd genomen om de exacte waardes te onderzoeken en vast te stellen. In de meeste gevallen maakt men gebruik van herbouwwaardemeters, echter is dit niet accuraat genoeg omdat deze meters uitgaan van gemiddeldes, en laat nu net elk pand uniek zijn. Dus betaal niet te teveel of te weinig voor uw verzekering en laat u dus ook niet verrassen bij enige vorm van schade.

Waarderingsgrondslag

De meeste verzekeraars hanteren als waardegrondslag voor het verzekeren van een gebouw de herbouwwaarde. Het is daarom raadzaam om het gebouw(en) te laten taxeren. Hiermee wordt de actuele herbouwwaarde vastgesteld en daarmee voorkomt u onder- en oververzekering. Een objectieve waardebepaling middels een opstaltaxatie sluit dat uit.

Herbouwwaarde

Om het pand opnieuw te laten bouwen, na schade, noemen de herbouwwaarde. De waarde die we hier vaststellen is het bedrag dat nodig is om het pand opnieuw op te bouwen. Direct na de schade, op dezelfde plek en met dezelfde bestemming. Om de herbouwwaarde goed te vast te stellen kijken wij naar de volgende elementen:

 • Locatie (o.a. bereikbaarheid)
 • Afwerking
 • Bouwstijl
 • Fundering
 • Toegevoegde aard-en nagelvaste bestanddelen (denk daarbij bijvoorbeeld aan vloerverwarming, een inbouwkeuken, etc.)

Standaard indexering

In de meeste verzekeringspolissen wordt gebruikt gemaakt van een jaarlijkse standaard indexering. Aan de hand van inflatiecijfers wordt de verzekerde waarde aangepast. Wanneer dit jaar op jaar gebeurd bestaat het gevaar dat de verzekerde herbouwwaarde behoorlijk afwijkt van de werkelijk bouwkosten. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de algemene standaard indexpercentage voor gebouwen niet actueel is. Op dit moment zijn veel gebouwen onderverzekerd in verband met de explosief gestegen bouw- en loonkosten.

Periodieke taxatie

Daarom adviseert Spijker Taxaties om elke 6 jaar het vastgoed te taxeren, mits de polis jaarlijks geïndexeerd wordt of er tussentijds verbouwingen of aanpassingen aan uw gebouw zijn uitgevoerd. Zo betaald u nooit te veel premie voor uw verzekering en bent u gegarandeerd van een juiste dekking.

De voordelen van een vaste taxatie

 • Onderverzekering en oververzekering zijn uitgesloten 
 • De waarde ligt vast, hierover is geen discussie mogelijk
 • U kunt precies aantonen wat er verloren is gegaan 
 • Geen afschrijving over het getaxeerde bedrag, ongeacht de leeftijd 
 • De getaxeerde waarde wordt uitgekeerd, zodat de schade kan worden hersteld 
 • Snelle afhandeling van de schade omdat waarde vastligt 
 • Onze taxatierapporten voldoen aan de eisen van alle verzekeraars
Jan-willem van 't Spijker - eigenaar Spijker Taxaties

WAAROM SPIJKER TAXATIES

Wat onderscheid Spijker Taxaties

Wij onderscheiden ons van andere organisaties omdat we, voor u, dat stapje meer zetten. U krijgt extra service en ondersteuning, wat voor ons de standaard is. Een (her)taxatie is altijd weer een geregel maar met Spijker Taxaties wordt u ontzorgd en bij ons staat u op 1! Dit is voor ons duidelijk Spijker Taxaties.

hub

Volledig onafhankelijk

question_answer

Transparante communicatie

find_in_page

Geen addertjes onder het gras

Taxatie experts voor de inventaris- en opstal verzekering

Spijker Taxaties is een deskundig en onafhankelijk taxatiebureau dat landelijk opereert. We verzorgen inventaris en opstal taxaties voor verzekeringsdoeleinden conform art. 7:960BW. Onze specialismen zijn het bepalen van de herbouwwaarde van bedrijfsgebouwen en woningen alsmede de (vervangende) nieuwwaarde van bedrijfsinventarissen en machinerieën, huurders- en eigenarenbelang. We doen dit voor bedrijven, particulieren, tussenpersonen en volmachtbedrijven. Sinds 2007 geven we taxaties af die voldoen aan de richtlijnen van de Verenigd Register-Taxateurs VRT.

Gecertificeerd VRT taxateur sinds 2007

Laat u zich nu nog verrassen bij schade?

Neem nu vrijblijvend contact op voor een opstaltaxatie voor uw VVE